56În luna mai, localnicii din Poienarii de Muscel vor îmbraca straie de sărbătoare pentru a petrece la cea de-a X-a ediție a festivalului pastoral ”Urcă oile la munte”. Manifestare cu o bogată tradiție, sărbătoarea pastorală se va ține anul acesta pe 17 mai, la Căminul Cultural Jugur, acolo unde sunt așteptați cu mic cu mare locuitorii comunei, dar și reprezentanți ai administrației locale și județene.
Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Poienarii de Muscel și va oferi celor prezenți un program artistic deosebit susținut de elevii școlilor din localitate, de artiștii Casei de Cultură ”Tudor Mușatescu” din Câmpulung, dar și de ansambluri și interpreți de folclor din zona Muscelului. Nu vor lipsi terasele cu mici și bere, iar anul acesta autoritățile locale vor să aducă și un loc de joacă pentru copii. Localnicii, renumiţi în Muscel pentru îndeletnicirile pastorale transmise din tată în fiu până în zilele noastre, se vor întrece, pentru al zecelea an consecutiv, cu cele mai frumoase oi, câini şi berbeci din gospodării. ”Lansăm tuturor argeșenilor invitația de a participa la sărbătoarea pastorală ”Urcă oile la munte”, pe 17 mai, la Căminul Cultural Jugur. Este un eveniment reprezentativ pentru comuna noastră, un obicei pe care l-am păstrat an de an și care sper că va fi pe placul locuitorilor și al oaspeților noștri și anul acesta”, ne-a declarat primarul Ion Banzea.

Pietruiri pe drumurile comunale
În ceea ce privește lucrările aflate în desfășurare la nivel local, acestea vizează pietruirea și întreținerea drumurilor comunale și reabilitarea Căminului Cultural Jugur în vederea organizării sărbătorii pastorale din luna mai. Astfel, au fost pietruite mai multe drumuri din satele Valea Îndărăt, Groșani, Jugur-strada Pârloi, Poienari-strada Vâlcești și vor urma și alte rute din localitate, în această primăvară. La Căminul Cultural Jugur, autoritățile fac o extindere a clădirii și schimbă acoperișul, urmând ca la anul să fie refăcute și interioarele locației.