Tipărire

racaBranșarea gospodăriilor la rețeaua de canalizare, obținerea finanțării pentru reabilitarea Căminului Cultural Râca, continuarea asfaltării drumurilor comunale și a lucrărilor de cadastru reprezintă prioritățile administrației comunei Râca pentru anul 2021. Toate aceste obiective depind însă în bună măsură de fondurile externe, guvernamentale și/sau europene, ce vor putea fi accesate de autorități, întrucât bugetul comunei nu îngăduie alocarea unor sume mari sectorului de dezvoltare.

”Ne propunem să accesăm fonduri pentru conectarea gospodăriilor la rețeaua de canalizare. Vom duce conductele până la limita de proprietate, iar de acolo fiecare cetățean se va ocupa de racordul propriu. Anul acesta vom concesiona serviciul de alimentare cu apă, probabil la pachet cu cel de canalizare, către SC Apă Canal SA Pitești. Cred că avem cel mai ieftin mc de apă din județul Argeș, tariful este de 2,80 lei/mc. Pe de altă parte, avem un proiect realizat pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Râca. Îmi propun ca anul acesta să găsesc o sursă de finanțare pentru implementarea acestuia. Există și un proiect de asfaltare, este vorba de 4,2 km de drumuri comunale. Este depus la CNI, așteptăm să vedem ce se întâmplă cu finanțările alocate prin această instituție. Concluzionând, proiecte avem, ne vom concentra pe obținerea fondurilor pentru punerea în aplicare”, precizează primarul Nicușor Sorin Popescu.

Cadastru pentru extravilanul localității
Cetățenii comunei Râca vor plăti anul acesta taxe și impozite la nivelul celor din 2020. Primăria nu a majorat dările locale, singura modificare fiind aplicarea ratei anuale a inflației, conform legislației în vigoare. Până la data de 31 martie, contribuabilii care își achită impozitele în integralitate se bucură de o reducere cu 10% a sumei de plată.
Schimbând registrul, în primăvară, actele de proprietate pentru suprafețe de 1.620 ha de teren extravilan din comună ar urma să ajungă în posesia proprietarilor. Lucrările de cadastrare sistematică au fost realizate de autoritățile locale cu fonduri prin ANCPI. Prin finalizarea acestei etape, extravilanul comunei Râca a fost cadastrat în totalitate. Conducerea Primăriei Râca se gândește ca în viitor să acceseze fonduri și pentru realizarea cadastrului suprafețelor din intravilanul localității.