Tipărire

schitu golesti primarÎn ultima zi a anului 2020 a fost finalizată licitația pentru proiectul privind extinderea rețelei de canalizare în comuna Schitu Golești. ”Investiția va dura 3 ani și o vom începe cu bani de la bugetul local. Este vorba de 8 km de rețea, pe partea dreaptă a DN 73, cu două subtraversări. Ne grăbim să demarăm investiția, pentru a nu expira avizele pe care a trebuit să le luăm, care au costat sute de mii de lei. Astfel, cel târziu în luna martie, vom da ordinul de începere a lucrărilor”, declară primarul Vasile Miriță.

Un alt obiectiv important este în licitație, stadiul procedurii fiind evaluarea tehnică. ”Este vorba de înființarea centrului socio-cultural, fiind necesară reabilitarea și modernizarea unei clădiri. Investiția se ridică la 2 milioane de lei, fondurile provenind parțial dintr-un proiect cu finanțare europeană, prin Grupul de Acțiune Locală, și din bugetul propriu.”, afirmă edilul șef.
Conducerea Primăriei așteaptă semnarea contractului pentru realizarea unei săli de sport la Lăzărești, obiectiv în valoare de 1,2 milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional, iar Compania Națională de Investiții a demarat licitația pentru construirea unei săli de sport la Schitu Golești, sală de sport cu o tribună de 102 locuri.
”Tot la Compania Națională de Investiții avem depuse 2 proiecte ce sunt în evaluare pentru construirea a două poduri: peste Râul Târgului, în zona Valea Pechii, unde există un pod provizoriu construit din 1997 cu grinzi de metal, și un alt pod în punctul Linioară ”, a mai declarat primarul din Schitu Golești.
Între timp, în cadrul proiectului cu finanțare europeană derulat prin Programul Operațional Capital Uman s-au realizat reparații la acoperișuri și tâmplărie la 53 de locuințe ale persoanelor din grupurile țintă și 60 de branșamente electrice.