Tipărire

slobozia 2021În condițiile în care până la acest moment nu se cunosc prea multe informații despre bugetul pentru anul în curs, conducerea Primăriei Slobozia spune că prioritară în 2021 va fi finalizarea proiectelor aflate în derulare. Deloc puține la număr în cazul de față. ”Deși momentan nu ne putem face prea multe proiecții asupra ceea ce se va întâmpla anul acesta, în principiu ne vom axa pe terminarea investițiilor începute. Sunt însă și certitudini. În comuna Slobozia, anul acesta vor demara investiții importante în domeniul infrastructurii de circulație. Vor începe lucrările de modernizare a DJ 503 (limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele), proiect derulat de Consiliul Județean cu fonduri europene, și se va asfalta un tronson din DJ 702 F, începând din primăvară, tot cu finanțare de la administrația județului. În paralel, în funcție de ce bani vom avea la dispoziție, intenționăm să continuăm asfaltarea drumurilor locale, proiect început anul trecut. Mai avem de asfaltat mici străduțe din localitate, undeva la circa 2 km de drumuri”, declară primarul Petre Funie.

Se pot depune cereri pentru racordarea la canalizare
Unul alt proiect  pentru 2021 este cel de punere în funcțiune a rețelei de canalizare. În acest sens, cetățenii care doresc să se branșeze la rețeaua de canalizare sunt rugați să depună cereri la sediul Primăriei Slobozia, urmând ca autoritățile să ducă, conducta de canalizare până la limita proprietăților. Lucrările de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare vor fi suportate din bugetul local. De asemenea, un alt proiect care se dorește a fi continuat este cel de amenajare a centrului civic al comunei Slobozia. ”Mai avem de făcut fântâna arteziană, de montat ceasul și tartanul la locul de joacă și de completat amenajarea cu un decor realizat din tablă. Lucrările vor fi reluate când vom avea buget și vom ști de ce sume dispunem pentru lucrări”, precizează edilul din Slobozia.
Până în primăvară, conducerea Primăriei Slobozia intenționează să depună documentația aferentă proiectului de înființare a rețelei de gaze în comună. Proiectul se va derula în asociere cu trei comune din județul Dâmbovița.