cepariRealizarea de noi investiții în localitate în 2021 depinde în mod exclusiv, este de părere primarul Cristian Ciobanu, de reușita atragerii de fonduri guvernamentale și europene. ”Bugetul propriu abia dacă ne ajunge pentru funcționare, iar de la Consiliul Județean sper să primim măcar sumele necesare co-finanțărilor în cazul în care putem obține finanțări pentru obiectivele pe care ni le-am propus”, spune edilul șef. Demersuri, au fost făcute în acest sens încă de anul trecut. ”Avem pe lista de sinteză, adică teoretic aprobate, proiectele depuse la Compania Națională de Investiții: construirea unei săli de sport și asfaltarea a 10 km de drumuri din localitate. Sper ca în cel mai scurt timp să avem vești în legătură cu aceste două proiecte”, declară șeful executivului.

Pe de altă parte, conducerea Primăriei Cepari are în plan extinderi ale sistemului de alimentare cu apă, astfel încât de această utilitate să beneficieze toți cetățenii comunei. ”Trebuie să realizăm o rețea de alimentare cu apă pentru zona Cărpeniș. Este vorba de 14-15 km de conductă, foraj și bazin. Nici în zona Șendrulești nu avem apă și, în funcție de propunerea proiectantului, ne vom decide pentru ce soluție optăm: sursă de apă separată sau o extindere a rețelei din Cepari. De asemenea, trebuie realizate extinderi ale rețelei, pe străzile adiacente din Cepari Pământeni, sat unde s-a introdus apa curentă recent, prin PNDL 2.”, spune primarul Cristian Ciobanu.
Anul acesta va fi începută și reabilitarea termică a școlii de centru, investiție realizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.