53Sărbătoarea Înălțării Domnului are o semnificație aparte pentru locuitorii comunei Stolnici! În fiecare an, în această zi, la căminul cultural din localitate, se desfășoară Festivalul Călușului, o manifestare de tradiție ce reunește sute de călușari din județele Argeș și Olt.
Anul acesta, pe 21 mai, are loc cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului ”Călușul argeșean”, eveniment organizat de Primăria Stolnici în colaborare cu Consiliul Județean Argeș. Vor participa grupuri de călușari din județul Argeș - comunele Stolnici, Bârla, Hârsești, Lunca Corbului, orașul Costești și din județul Olt- comunele Optași, Colonești și Sârbii Măgura. Nu va lipsi nici programul artistic deosebit cu care primarul Sevastian Pupăză Roșu și-a obișnuit oaspeții, Ansamblul ”Doina Argeșului” fiind prezent ca în fiecare an. În aceeași zi va fi serbată și Ziua Comunei, prilej cu care autoritățile locale vor premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. ”Odată cu Înălţarea Domnului, în localitatea noastră are loc şi „Festivalul Căluşului” argeşean. Pe meleagurile noastre, acest joc cu adânci rădăcini în istoria neamului românesc păstrează încă tradiţia din tată-n fiu. Îi aşteptăm pe toţi argeşenii să ne fie alături la această sărbătoare a comunităţii”, spune primarul Sevastian Pupăză Roșu.
Pe plan administrativ, funcționarii Primăriei Stolnici se ocupă de completarea și întocmirea dosarelor pentru subvențiile acordate prin APIA. Solicitanții din Stolnici sunt programați cu depunerea dosarelor la centrul APIA din orașul Costești în luna mai. Peste 80% din suprafața agricolă a comunei Stolnici este lucrată de asociații agricole.