51Căminele culturale din satele Slatina și Sboghițești vor intra în luna mai într-un amplu proces de extindere și modernizare, prin investiții realizate de administrația locală. La finalul lucrărilor, cele două cămine culturale vor beneficia de condiții optime pentru organizarea evenimentelor festive și, totodată, de mai mult spațiu.
”Am finalizat proiectele pentru cele două cămine culturale, la începutul lunii mai putem să dăm drumul la cel puțin una dintre investiții și să facem achiziția pentru cea de-a doua. Căminele culturale vor fi extinse și reabilitate, vor beneficia de blocuri alimentare proprii, grupuri sanitare noi, amenajări moderne, schimbarea instalațiilor electrice și refacerea scenelor. Căminele culturale vor putea oferi condițiile necesare organizării evenimentelor festive, dar și a manifestărilor cultural-artistice”, ne-a declarat primarul Ion Cojocaru.
În ceea ce privește asfaltarea DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădetu, licitația pentru atribuirea lucrărilor a fost finalizată. Administrația publică locală a făcut o adresă de înaintare către Consiliul Județean și Guvern în vederea alocării fondurilor bugetare pentru demararea lucrărilor. ”Anul este scurt, ne dorim să demarăm cât mai repede această lucrare. Consider că e firesc ca Guvernul să ne aloce banii cât mai repede, având în vedere că avem un contract de finanțare semnat”, precizează primarul Ion Cojocaru.

Extindere la rețeaua de apă
În vara acestui an va fi asfaltată strada Gruiului, un drum local în lungime de 1 km. Investiția va fi realizată din bugetul local, urmând ca autoritățile locale să lanseze în următoarele săptămâni anunțul de licitație pe SEAP. Totodată, în scurt timp va fi demarată și extinderea alimentării cu apă în satul Sboghițești și racordarea cetățenilor la rețea. Lucrările vor dura între 6-8 luni, iar conducta de apă va fi introdusă pe o lungime de 2 km. Ulterior, cetățenii vor plăti o taxă pentru branșarea la rețeaua publică și vor putea beneficia de apă curentă. Nu în ultimul rând, autoritățile din Nucșoara își propun ca anul acesta să realizeze și procedurile de achiziție pentru întocmirea PUG-ului localității.