50Comuna Micești este una dintre cele 10 la nivel de țară care a primit un autobuz de 28 de locuri pentru transportul elevilor în condițiile cerute de lege. Numărul mare al copiilor, precum și numărul de kilometri pe care aceștia trebuiau să îi parcurgă până la școală impuneau necesitatea acestui mijloc de transport.
”Pe zi, facem 135 de km în 7-8 curse și transportăm în total 200 de elevi. Practic, se fac drumuri de dimineață de la ora 6.00 până seara, în toată localitatea. Elevii au de parcurs, în funcție de unitatea de învățământ la care fac cursurile, între 5,5 și 8 km, ceea ce era imposibil fără un mijloc de transport adecvat.”, a declarat primarul Dumitru Voicu.
În altă ordine de idei, edilul șef din Micești spune că ar fi de dorit ca termenul de depunere al proiectelor cu finanțare europeană ce au ca beneficiari privații, în speță fermierii, să fie prelungit, din mai multe motive. ”Site-ul pe care se pot depune aceste proiecte nu a funcționat așa cum ar fi trebui, și asta nu a făcut decât să pună și mai multe bețe în roate unei proceduri și așa complicate. Pentru că, mai nou, proiectele și licitațiile pentru acestea, în cazul beneficiarilor privați, se depun numai on-line. Guvernanții au dorit să simplifice procedurile, dar după părerea mea le-au complicat și mai tare.”, spune primarul din Micești.
Directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Gheorghe Iliescu explică de ce s-a luat această măsură și ce demersuri s-au făcut pentru prelungirea termenului de depunere al proiectelor.
”Site-ul funcționează în cele mai bune condiții. Doar în primele zile, din cauza unor probleme de soft, am întâmpinat dificultăți care au fost remediate. În schimb, probabil că cei care doresc să trimită proiectele, nu urmează toți pașii  solicitați (crearea unui cont, a unei parole etc) și din acest motiv nu reușesc să-și ducă acțiunea la bun sfârșit. Ca orice început,  este mai dificil. Dar ideea a fost tocmai de a simplifica procedurile și mai ales timpul necesar obținerii avizelor unui proiect. În acest fel, odată cu depunerea online, în numai câteva zile beneficiarul primește avizul. În caz că acesta este nefavorabil, primește și instrucțiunile cu ceea ce trebuie modificat, astfel că, în cel mai scurt timp, îl poate redepune. Cu privire la solicitarea de prelungire a termenului de depunere a proiectelor, care în momentul de față este 30 septembrie, Ministrul Agriculturii a făcut o solicitare la Bruxelles, pentru prelungirea cu încă 6 luni. ”, a declarat directorul Iliescu.