Tipărire

49Noua școală reabilitată din localitate va fi gata mai devreme decât termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor. Potrivit primarului Ion Ionescu, modernizarea Școlii cu clasele I-VIII Cicănești va fi finalizată în jurul datei de 1 august, viitorul an școlar urmând să fie întâmpinat în cele mai bune condiții. Lucrările sunt realizate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, iar principalii beneficiari ai implementării acestui proiect sunt cei aproximativ 200 de elevi ai școlii și colectivul didactic.
În altă ordine de idei, în această vară vor demara și lucrările de extindere și reabilitare a sediului primăriei. Actualei clădiri în care își desfășoară activitatea administrația publică locală îi va fi anexat un nou corp, în care vor funcționa mai multe servicii. Reabilitarea și extinderea sediului Primăriei Cicănești se va face cu fonduri de la bugetul local. De asemenea, în momentul în care vor fi publicate noile ghiduri pentru accesarea fondurilor europene în ciclul financiar 2014-2020, autoritățile din Cicănești intenționează să obțină finanțare pentru un proiect de reabilitare a actualului dispensar uman, valoarea investiției fiind estimată la circa 20 de miliarde de lei.

Adeverințe pentru APIA
De curând s-a dat startul campaniei de depunere a cererilor pentru subvențiile agricole acordate prin Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA). Solicitările pot fi depuse până la data de 15 iunie, iar mulți fermieri au venit deja la primărie pentru a solicita adeverințele necesare. ”Avem mulți solicitanți, însă și multe persoane care renunță din cauză că nu se mai încadrează în criteriile stabilite de autorități, alții din cauza birocrației. APIA creează și a creat multe probleme fermierilor, ușor-ușor, aceste subvenții agricole nu se vor mai da. Spre această situație se îndreaptă lucrurile în condițiile actuale, în loc să fie ajutați, fermierii sunt mai mult împiedicați să acceseze aceste subvenții”, spune primarul Ion Ionescu. În 2014, la Primăria Cicănești au fost înregistrate aproximativ 300 de cereri pentru eliberarea adeverințelor necesare la dosarele pentru acordarea subvențiilor agricole.