Tipărire

48În funcție de alocările bugetare pe OG 28/2013 privind investițiile derulate de administrațiile publice locale, noul sediu al Primăriei Cetățeni ar putea fi finalizat în toamna acestui an. Până la sfârșitul lunii aprilie, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ar urma să anunțe ce unități administrativ-teritoriale vor primi bani pentru investițiile finanțate din fonduri guvernamentale.
”Suma necesară ar fi de 400.000 de lei. Dacă se vor aloca banii, putem finaliza noul sediu de primărie în această toamnă. În caz contrar, lucrările vor fi gata în primăvara anului viitor. Ministerul trebuie să se pronunțe la sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai cu privire la alocările pe OG 28/2013. Așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru obiectiv și demararea lucrărilor”, ne-a declarat primarul Ion Toader. Pe lângă noul sediu al administrației publice locale, autoritățile din Cetățeni mai au în vedere pentru acest an și reabilitarea DC 29 Cetățeni-Boteni.

Precizări privind subvențiile agricole
La începutul lunii aprilie a demarat campania de depunere a cererilor pentru subvențiile acordate prin APIA. Pentru toate tipurile de subvenții agricole acordate se depune o cerere unică, începând din acest an, iar termenul pentru depunere fără penalizări este data de 15 iunie. ”Avem până acum foarte multe solicitări pentru subvențiile agricole. De fapt, două luni de acum înainte, numai de așa ceva ne vom ocupa, de dosarele pentru APIA. S-au schimbat însă anumite reguli esențiale, multe persoane nu se mai încadrează să primească subvenție, iar unele prevederi sunt destul de riscante pentru administrațiile publice locale. De exemplu, de anul acesta, solicitantul nu mai semnează declarația pe propria răspundere prin care își asumă conformitatea datelor referitoare la proprietate. Există riscul ca blocul fizic APIA să nu corespundă cu ceea ce este trecut în registrul agricol și astfel primăria să fie trasă la răspundere, civil sau chiar penal, pentru această situație. Sperăm însă că pe parcurs normele vor mai fi bine reglementate, astfel încât să nu existe situații de acest fel.”, mai spune primarul Ion Toader, președintele ACoR Argeș.