Tipărire

47În localitate au reînceput lucrările de modernizare a unor tronsoane de drumuri comunale și anume la Nămăiești 2 km și în cătunul Moroești din satul Bilcești-800 m. ”Mai avem de turnat un strat de asfalt și de amenajat rigole betonate pe toată lungimea respectivelor tronsoane. În același timp, facem pași important cu proiectul privind introducerea gazelor natural în comună, în sensul că obținem aprobările și avizele necesare pentru o asemenea lucrare de anvergură”, declară primarul Ion Boncoi.
Respectând rigorile legii, administrația locală dorește să ajute cu o anumită sumă de bani mănăstirea de călugărițe de la Nămăiești, pentru consolidarea zidului de protecție împotriva alunecărilor de teren.
Tot în viitorul apropiat autoritățile locale vor să introducă încălzire centrală la școala de la Gura Pravăț. ”Avem în acest sat toate utilitățile. Sistemul de alimentare cu apă este gata și urmează să-l dăm în primire pentru administrare unei societăți, există asfalt și curent electric.  Este un sat mare, cu peste 1.500 de locuitori, de etnie rromă, care, la fel ca și ceilalți cetățeni din localitate, sunt îndreptățiți la confort și condiții bune pentru copiii lor”, spune edilul șef din Valea Mare Pravăț.