schitu golesti primarAdministrația din Schitu Golești a intrat în ultimul trimestru al anului în forță, la fel cum a început 2020: cu cinci obiective de investiții aflate în licitație. ”Avem etapa a II-a a sistemului de canalizare, în lungime de 7 km, cu două subtraversări, investiție pe care o vom începe cu fonduri proprii, după finalizarea procedurii de licitație. Reabilitarea clădirii socio-culturale din centrul comunei este al doilea obiectiv aflat la acest moment în licitație. Aici va funcționa biblioteca, un club al pensionarilor, va fi amenajată o sală pentru activități culturale. Investiția este parțial finanțată din fonduri europene, iar co-finanțarea va fi suportată din bugetul propriu. Cel de-al treilea obiectiv este sala de sport de la Școala Schitu Golești, obiectiv ce se realizează prin Compania Națională de Investiții. Nu în cele din urmă, avem două licitații parte a proiectului derulat cu fonduri europene prin POCU: reabilitarea a 71 de case ale membrilor grupului țintă și realizarea a 58 de branșamente la rețeaua electrică.”, a declarat primarul Vasile Miriță.

Pe de altă parte, investițiile în derulare își urmează cursul firesc.
”În ceea ce privește prima etapă a introducerii sistemului de canalizare în comună, proiectul de află în faza de finalizare. În această perioadă se realizează vizualizarea rețelei cu ajutorul unei tehnologii de ultima generație. Se înregistrează cu o cameră video hidrocurățarea, calitatea lucrărilor, etanșeitatea, pantele, punându-se totul pe un suport electronic, ce va constitui o garanție a calității lucrărilor. Dacă totul este în ordine, se va face recepția finală și apoi prin licitație vom delega serviciul. Imediat după finalizarea acestor proceduri, cetățenii pot încheia contract cu firma respectivă câștigătoare și pot beneficia de canalizare.”, a explicat edilul șef.
Tot conform declarațiilor primarului Vasile Miriță, au fost încheiate extinderile de gaze pentru acest an, în total extinderile din 2020 însumând 5 ulițe ( 800m).
În maxim 3 săptămâni va fi finalizată și modernizarea Căminului Cultural Schitu Golești.