Tipărire

44Agricultura dă semne de revenire în sudul județului! Vremea nu a mai încurcat planurile agricultorilor, astfel că în comuna Râca au început lucrările de însămânțare a culturilor de primăvară și se speră într-o recoltă cât mai bună anul acesta. În același context, începând din luna aprilie, agricultorii pot depune cererile unice pentru subvențiile acordate prin APIA. În cadrul Primăriei, solicitanții de subvenții agricole beneficiază de consultanță în completarea dosarelor, programare și transport la centrul APIA din orașul Costești. Dosarele pentru subvențiile acordate prin APIA pot fi depuse, fără penalizări, până la data de 15 iunie.

Din experiența anilor trecuți, reprezentanții administrației publice locale susțin că anul acesta vor fi înregistrate aproximativ 180 de dosare pentru subvențiile agricole.
Pe de altă parte, în plină desfășurare se află în această perioadă acțiunea de pietruire a drumurilor comunale și decolmatarea șanțurilor și a podețelor. ”Intervenim pentru întreținerea drumurilor comunale și desfundăm șanțurile și podețele pentru a nu mai fi probleme când plouă. Este o acțiune pe care o facem an de an, iar sumele necesare lucrărilor provin din bugetul local. Din aceeași sursă de finanțare continuăm lucrările la centrul multifuncțional al localității, acolo unde vor fi relocate mai multe servicii publice precum poșta, cabinete veterinare, o cantină socială”, ne-a declarat primarul Georgel Burcea.