Tipărire

albestiLa Albeștii de Argeș, amenajarea viitorului Centru civic al comunei a început să prindă contur. Pe partea dreaptă a carosabilului, pe sensul de mers spre Corbeni, au fost amenajate trotuare, iar lucrările continuă. ”Am reușit să facem trotuare pe o lungime de 400 metri și, atâta timp cât vremea este favorabilă și ne ajung fondurile, vom continua! Nu este doar o măsură de ordin estetic, decizia fiind luată mai ales pentru siguranța cetățenilor și a copiilor din localitate.”, a explicat primarul Gabriel Popa.

În satul Albeștii Pământeni a fost adusă o stație de epurare, ce urmează a fi racordată la sistem. Aceasta va deservi cele 800-900 de gospodării din zonă, rezolvând, în sfârșit, problema canalizării în întreaga localitate. 

Pe agenda conducerii administrației locale se află și o serie de proiecte noi. ”Avem pe lista de sinteză, adică aprobat, proiectul privind construirea unei săli de sport în comună. Așteptăm avizele necesare, autorizația de construcție și investiția poate fi apoi scoasă la licitație. Am demarat procedurile pentru introducerea în intravilan a terenului unde ne dorim construirea unui bazin de înot, tot prin Compania Națională de Investiții, și lucrăm la cadastrarea drumurilor, tot pentru a putea depune spre finanțare la CNI documentația.”, a mai spus edilul șef.
Conform declarațiilor șefului executivului, în câteva săptămâni, grădinița nouă, din centrul comunei, va fi gata. În ceea ce privește lucrările de modernizare la dispensarul uman, după înlocuirea acoperișului, ce a fost finalizată, lucrările vor continua din primăvara anului viitor.