43Un nou tronson de 700 de metri a fost asfaltat în comuna Dârmănești, în satul Negreni. Primarul localității, Emilian Ciolan spune că astfel a reușit să facă tot ceea ce și-a propus în această perioadă din punct de vedere al modernizării infrastructurii rutiere.
”Am reușit anul trecut și în primăvara lui 2015 să atingem toate obiectivele ce vizau asfaltarea unor drumuri de interes din localitate. În ceea ce privește celelalte investiții pe care le avem începute, depindem de banii guvernamentali, acestea fiind derulate prin proiecte cu fonduri de la Guvern. Cel mai bun exemplu estee canalizarea, pe OG 28, obiectiv la care continuăm să îngropăm o parte din conductă-ceea ce am reușit să achiziționăm. Sper ca în curând să primim bani să putem avansa; în caz contrar, din nou stagnăm, așa cum se întâmplă de mulți ani”, spune edilul șef.
Ca activitatea curentă, administrația locală din Dârmănești eliberează adeverințe și vine în sprijinul cetățenilor care își întocmesc dosare pentru obținerea de subvenții de la APIA. ”Din păcate, cu fiecare an se schimbă modalitatea de întocmire a acestor dosare și, implicit, actele necesare. Oamenii nu înțeleg multe din aceste cerințe, fiind marea lor majoritate persoane simple, fără multă carte. Presupun, că din acest motiv, anul acesta o să ia aceste subvenții mai puțini decât în anul trecut. Ar fi trebuit mai mult ajutor din partea celor de la APIA, asta dacă se dorește ca oamenii într-adevăr să beneficieze de aceste ajutoare”, a mai spus șeful executivului din Dârmănești.