Tipărire

39Primarul comunei Boteni, Vasile Leau crede că aplicarea noilor norme pentru întocmirea dosarelor pentru subvențiile APIA  vor înjumătăți numărul beneficiarilor.
”Nu este neapărat vorba că nu se mai încadrează în cerințe, ci de faptul că nu au documentele de care au nevoie. Oamenii nu au bani pentru succesiuni, pentru cadastre, nu pot să facă acte de vânzare-cumpărare etc. În plus, foarte mulți cred că renunță să se mai înhame la acțiunea complexă de  întocmire a acestui dosar, din cauza faptului că APIA a procedat, în multe cazuri, în urma unor controale, la cererea banilor înapoi pe ultimii 5 ani. Nu era vorba de nereguli voite ci de neștiință, dar oricum, banii au trebuit dați înapoi. De frică, foarte mulți vor renunța. Noi, ca autoritate locală îi ajutăm cu ce putem și le stăm la dispoziție pentru eliberarea oricărui act și pentru lămuriri”, spune primarul din Boteni.
În ceea ce privește investițiile în localitate, deocamdată se lucrează doar la construirea noului sediu de Primărie, obiectiv realizat din fonduri proprii. ”Introducerea canalizării - 9,8 km în toată comuna și asfaltarea DC 289, proiecte în derulare cu fonduri guvernamentale, stagnează.  Așteptăm banii, la fel ca toate localitățile din Argeș și din țară. Nu știm ce se întâmplă, dar sper ca măcar vești să primim, cât de curând”, a mai declarat edilul șef, Vasile Leau.