38Administrația publică locală a perfectat în luna aprilie cadrul legal al furnizării apei potabile cu societatea Aquaterm din municipiul Curtea de Argeș. Delegarea gestiunii către societatea de apă a fost stabilită printr-un contract, comuna Băiculești fiind de mai mulți ani racordată la rețeaua de apă a municipiului Curtea de Argeș.
La nivelul localității, rețeaua de alimentare cu apă are peste 1.000 de abonați. De asemenea, de curând a fost finalizat proiectul de execuție pentru asfaltarea a 2,135 km de drum pe DJ 704F (Tutana-Alunișu) cu o intersectare de 600 de metri pe DJ 704H. ”Este vorba de un proiect în asociere cu Consiliul Județean, în această vară vor începe lucrările. Drumul este unul foarte important pentru comunitatea locală, așteptăm de mai mult timp asfaltarea acestuia, și mă bucur că cei din administrația județeană au sprijinit demersul nostru”, spune primarul Niculae Dragnea.
În altă ordine de idei, de la mijlocul lunii aprilie, la Primărie au fost depuse peste 100 de solicitări pentru adeverințele necesare la dosarele pentru subvențiile acordate prin APIA. Deși administrația publică locală își dă tot concursul pentru întocmirea acestor dosare pentru subvenții agricole, numărul dosarelor va fi unul mai mic decât în anii precedenți din cauza modificării criteriilor de acordare a acestui sprijin și a documentelor solicitate. În 2014, Primăria Băiculești a înregistrat aproape 400 de solicitări pentru subvențiile în agricultură.