musatestiPrimăria comunei Mușătești intenționează să modernizeze mai multe drumuri locale în perioada următoare. În acest sens, autoritățile locale se ocupă în prezent de realizarea cadastrului pentru mai multe străzi din localitate, urmând ca documentațiile de modernizare a drumurilor să fie depuse spre finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI).

”Avem patru proiecte pentru modernizarea mai multor străzi, în total 8 km de drumuri. Este vorba despre DC 267 A și B Robaia - Rotărești, drum local sat Stroești - strada Ioneștilor, drum local sat Vâlsănești – strada Fânației, drum local sat Valea Faurului. Vom depune proiectele la CNI și sperăm ca în viitorul apropiat să obținem de finanțare pentru modernizarea drumurilor”, declară primarul Constantin Oancea.

Investițiile se apropie de finalizare
Totodată, se continuă lucrul la alte două proiecte importante pe raza comunei Mușătești. În cazul podului de la Valea Teascului, se lucrează la gabioanele din aval, însă podul este circulabil, întrucât a fost turnat covorul asfaltic pe întreaga lungime. Potrivit conducerii administrative a localității, lucrările la pod vor fi gata la sfârșitul verii. Și introducerea alimentării cu apă în localitate se apropie de final. Conductele de apă au fost introduse pe tot traseul rețelei (16 km) și urmează montarea stațiilor de tratare a apei, comandate pe baza rezultatelor analizelor prelevate de la sursele de apă din localitate, precum și racordarea la gospodăria de apă. Investițiile în rețeaua de apă a comunei Mușătești sunt realizate cu fonduri guvernamentale, prin PNDL.