stefan cel mareAdministrația comunei Ștefan cel Mare pregătește asfaltarea unui drum comunal în satul Glavacioc, cu fonduri de la bugetul propriu. ”Suntem pe final cu întocmirea documentației pentru asfaltarea DC 130 în satul Glavacioc. Așteptăm eliberarea unui aviz de la Mediu și finalizarea proiectării lucrărilor, iar apoi vom începe asfaltarea. Este vorba de drumul care coboară de la Mănăstirea Glavacioc în DC 131. Vor fi asfaltați 800 de metri de drum și se va amenaja o parcare la mănăstire”, precizează primarul Niculae Vidan. 

De altfel, în cursul ultimelor săptămâni, autoritățile locale au reabilitat prin pietruire majoritatea drumurilor locale. În curs de finalizare se află proiectul de montare a mai multor camere de supraveghere video în localitate. Investițiile sunt realizate cu fonduri europene, accesate de Primăria Ștefan cel Mare. De asemenea, lucrările de renovare interioară a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare au fost finalizate de curând, fondurile provenind din bugetul local și de la Consiliul Județean. 

În altă ordine de idei, din luna iulie cabinetele de medicină de familie au început să funcționeze în cadrul noului dispensar uman din localitate. În curând, aici va funcționa și o farmacie. Dispensarul uman din comuna Ștefan cel Mare a fost realizat cu fonduri prin PNDL.