valea iasului modernizare dc 258 5După realizarea unui km de rețea de canalizare pe acest tronson, de la sfârșitul lunii iulie, pe DC 258 (strada Mihai Viteazul), în satul Cerbureni, au început lucrările de asfaltare. Autoritățile locale asfaltează 1,5 km de drum comunal cu fonduri din bugetul propriu. 
”La canalizare au fost realizate 60 de branșamente individuale și, cu această ocazie, au fost executate și alte 20 de branșamente suplimentare la rețeaua de apă, pentru potențialii beneficiari ai terenurilor din zonă. Branșamentele pentru cei care se vor muta aici au fost realizate acum tocmai pentru a nu mai strica asfaltul pe această stradă”, declară primarul Nicolae Barbu. 
 
Iluminatul public, reabilitat
De la mijlocul lunii iulie, activitatea Primăriei Valea Iașului se desfășoară cu jumătate din colectivul instituției. Restul angajaților, inclusiv viceprimarul comunei, se află în izolare la domiciliu, după ce primarul Nicolae Barbu a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Momentan a fost ales un viceprimar interimar, care se ocupă de coordonarea activității la nivelul administrației publice locale. 
Pe de altă parte, în această perioadă, în comuna Valea Iașului se fac lucrări de reabilitare a rețelei de iluminat public. Astfel de lucrări sunt realizate periodic de autoritățile comunei Valea Iașului.