schitu golestiLa Schitu Golești continuă extinderea rețelei de gaze pe Ulița Balcă și Valea Veche.  Anul acesta, până acum, din fonduri proprii, administrația locală a reușit să realizeze lucrări pentru introducerea  gazelor naturale pe trei străzi din localitate și se preconizează ca până la sfârșitul anului locuitorii de pe încă șase ulițe să beneficieze de această utilitate.

Din luna august va începe construirea unei săli noi de sport la Lăzărești, obiectiv pentru care conducerea Primăriei a atras fonduri prin Programul Operațional Regional. ”Investiția se ridică la valoarea de 1,2 milioane de lei, conform proiectului. Concomitent, la Schitu Golești, va fi ridicată, de asemenea, o sală de sport, de dimensiuni mai mari, cu utilitate mai largă, adică pentru toți localnicii. Valoarea obiectivului ce se va realiza cu fonduri de la Compania Națională de Investiții este de 6,5 milioane de lei.”, spune Vasile Miriță, edilul șef din Schitu Golești.

Între timp, lucrările la sistemul de canalizare se aproprie de final. Conform declarațiilor șefului executivului, conducta a fost îngropată și se lucrează la refacerea carosabilului, acolo unde, din cauza săpăturilor, s-au stricat podețele, trotuarele și rigolele. Urmează probele, iar din toamnă sistemul va fi funcțional. Tot în toamnă va fi finalizat și Căminul Cultural, reabilitarea și modernizarea edificiului decurgând conform prognozelor. ”Ca lucrare nouă, putem menționa recalibrarea a Văii Târgului, pe care o vom începe în parteneriat cu Apele Române. Se va interveni pe o lungime de 1000 m. Noi punem la dispoziție combustibilul, iar ei vin cu utilajele”, a mai spus primarul localității Schitu Golești.