recea primar 2019 2Proiectul derulat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2 prin care administrația comunei Recea a atras fonduri pentru asfaltarea a 6 km de drumuri, se apropie de finalizare. Conform declarațiilor primarului Marin Pană, execuția modernizării se apropie de 95%. ”Recent am terminat de făcut și capetele de pod, și urmează marcajele rutiere. Implementarea a decurs foarte bine, într-un ritm alert, întreaga comunitate putându-se bucura acum de drumuri la standarde europene.”, a declarat edilul șef.

Concomitent, au început și lucrările la reabilitarea unității medico-sociale. ”Se lucrează la acoperiș și la tencuiala exterioară. În acest centru vor funcționa cabinete medicale, cetățenii din Recea putând beneficia de servicii medicale de calitate, într-o clădire modernă, cu toate facilitățile. Investiția este derulată cu fonduri din bugetul propriu și sprijin financiar din partea Consiliului Județean”, a mai spus șeful executivului.

Din punct de vedere agricol, anul 2020 nu este unul foarte bun. Seceta prelungită a redus șansele ca producția la culturile de toamnă să atingă cotele scontate. ”Chiar dacă plouă acum, nu mai este de niciun folos pentru porumb sau floarea soarelui. Sunt zone unde estimăm o producție de 50%, dar și altele în care ne așteptăm la mult mai puțin. Concluzia este că traversăm o perioadă dificilă și din acest punct de vedere.”, a opinat primarul Marin Pană.