popestiÎn luna mai au început lucrările de construcție a Căminului Cultural Popești. Autoritățile din comuna Popești construiesc căminul cultural în punctul Conac Belu, cu fonduri proprii. Este un proiect menit să ofere o ”casă” tradițiilor și activităților culturale din localitate, dar noul cămin cultural va constitui și locul în care Ansamblul ”Murgulețu” își va desfășura repetițiile. Ani la rând localitatea nu a avut o locație pentru evenimente cultural-artistice, iar prin această investiție conducerea Primăriei Popești intenționează să ducă mai departe obiceiurile specifice zonei. ”Căminul cultural va avea 178 de locuri, scenă, vestiare, grupuri sanitare, locuri de parcare. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm ca anul viitor să-l finalizăm. Obiectivul pentru anul acesta este să-l ridicăm ”la roșu” și să-l acoperim. Sperăm că vom primi sprijin din partea Consiliului Județean pentru a realiza acest proiect”, declară primarul Ion Mihai.

În derulare se află și amenajarea unui teren multifuncțional de sport în satul Slobozia. Pentru această lucrare, administrația comunei Popești a accesat fonduri europene și contribuie și cu fonduri din bugetul propriu. Potrivit autorităților locale, terenul de sport va fi gata în vara acesta.
Pe de altă parte, în scopul organizării în condiții de siguranță a evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Slobozia a fost dotată cu covoare și soluții dezinfectante, măști și mănuși și gel igienizant.