Tipărire

schitu golestiÎncă 150 metri de rețea de îngropat și tronsonul de canalizare la care se lucrează în comuna Schitu Golești va fi finalizat. Stația de epurare este deja gata, conform declarațiilor primarului Vasile Miriță, fiind deja realizate probe la rece. ”Vom avea, așadar, în foarte scurt timp, sistem de canalizare funcțional în 30% din localitate, dar avem planuri pentru a doua etapă. Imediat după ce ni se întorc sumele pe care le-am achitat pentru modernizarea Căminului Cultural, fiind o investiție la care așa este procedura, adică undeva prin toamnă, vom putea scoate la licitație încă un tronson de canalizare, în lungime de 4 km, pe partea dreaptă a drumului național. Stația de epurare este dimensionată pentru 4000 de locuitori, așa că vom putea avansa rapid cu extinderile.”, spune edilul șef.

Concomitent, a fost continuată extinderea rețelei de gaze naturale. ”Suntem pe finalul lucrării de racordare la sistemul de gaze naturale a străzii Povernei și facem planuri pentru găsirea finanțării rețelei de gaze pentru satul Loturi și Valea Neagră. Este vorba de 3,2 km de rețea pentru ambele localități ”, declară șeful executivului.
Tot în această perioadă s-a lucrat și la modernizarea iluminatului public, montându-se 600 de corpuri de iluminat moderne, pe toți stâlpii din localitate.
Pe proiectul social finanțat prin POCU s-au realizat 70 de branșamente la rețeaua de apă în satul Lăzărești, pentru comunitatea de persoane defavorizate și urmează 64 de branșamente la rețeaua de energie electrică pentru aceeași categorie de beneficiari.