Tipărire

tigveniConform OG Nr. 8, autoritățile locale din Tigveni trebuie  să asigure hrană pentru personalul care lucrează în cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO), salariați care, conform reglementărilor, trebuie să rămână izolați la locul de muncă timp de cate două săptămâni, prin rotație. Din păcate, conform declarațiilor primarului Dumitru Sătineanu, Primăria nu va putea susține financiar această acțiune, în condițiile în care decontarea nu se face conform promisiunilor.

”Am procedat conform legii și am contactat o firmă de catering care să asigure prânzul și cina pentru cele 57 de persoane din primele două săptămâni de când această măsura a fost adoptată. La un simplu calcul, pentru 50 de lei pe zi de persoană, pentru 14 zile, am cheltuit 39.900 lei, iar noi am primit în urma solicitărilor doar 13.000 lei. În aceste condiții, nu vom putea continua să asigurăm ce prevede această ordonanță. Pentru perioada următoare avem 61 de persoane în aceste condiții. Chiar nu știu cum vom proceda în situația în care nu se respectă plățile pe care suntem obligați să le facem. Ne confruntăm cu aceeași situație ca la drumuri. Conform avizului, ni s-au promis 12 miliarde de lei vechi pentru lucrări de reparații ale, infrastructurii rutiere calamitate și, deși am făcut lucrări (nu de 12 miliarde, de 3!!!) nu ni s-a decontat nimic. S-au mai cheltuit în jur de 100 de milioane de lei pentru măști și materiale sanitare... chiar nu mai avem de unde!”, explică edilul șef.
Partea bună este că nu există îmbolnăviri în localitate și că cei aflați în carantină au trecut cu bine peste perioada în care contactul social trebuia limitat.