Tipărire

sloboziaO nouă acțiune de dezinfecție pe principalele drumuri și în locurile publice din comuna Slobozia a avut loc la mijlocul lunii aprilie. Acțiunea s-a desfășurat în contextul actualei crize sanitare provocate de noul coronavirus, aceasta fiind cea de-a doua astfel de acțiune derulată de autoritățile locale în această perioadă. Totodată, la nivelul Primăriei Slobozia au fost păstrate măsurile de protecție a angajaților și a cetățenilor împotriva infectării cu virusul Covid-19. 
Sărbătorile de Paște au fost petrecute în liniște, oamenii au înțeles rolul măsurilor impuse și au primit lumina sfântă acasă, cu ajutorul autorităților și al voluntarilor de la bisericile din comună.

Centrul civic, în plină amenajare
Pe plan investițional, administrația din Slobozia continuă, într-un ritm susținut, lucrările de amenajare a noului centru civic. ”A fost turnată fântâna arteziană, au fost amenajate aleile și acum se pun pavele. Urmează să fie turnate treptele și să fie făcute racordurile la rețeaua de apă. Ulterior va fi amenajat locul de joacă pentru copii. Va fi ceva deosebit, un adevărat punct de reper al localității noastre”, declară primarul Petre Funie. Se lucrează, concomitent, și la rețeaua de canalizare a comunei, proiect derulat prin PNDL 2. Investiția va fi gata anul acesta. De asemenea, din luna mai vor începe lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional de sport în apropierea Școlii Gimnaziale Slobozia. Terenul va fi realizat cu fonduri europene și cu contribuția administrației locale.

Licitații pentru asfalt
Importante proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere în comuna Slobozia se află în această perioadă în etapa de finalizare a licitațiilor. Este vorba de asfaltarea unui tronson de aproximativ 1 km de drum pe DJ 702F, investiție ce se va derula în asociere cu Consiliul Județean, dar și de asfaltarea a circa 5 km de drumuri comunale, proiect aprobat la finanțare prin FDI, dar pe care însă autoritățile din Slobozia îl vor demara cu finanțare proprie din cauza incertitudinilor privind alocarea de bani prin acest fond al Guvernului. În plus, în luna aprilie, Primăria Slobozia a pus la dispoziția Consiliului Județean amplasamentul pentru organizarea șantierului pentru proiectul de asfaltare a DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (42 km), proiect finanțat din fonduri europene.