Tipărire

stefan cel mareÎn luna martie autoritățile locale au finalizat lucrările de reabilitare a interioarelor principalei unități școlare din Ștefan cel Mare. Investițiile s-au derulat cu finanțare locală și sprijinul Consiliului Județean Argeș și au presupus schimbarea instalației electrice, tencuirea sălilor de clasă și înlocuirea lambriurilor și a parchetului. Cu ocazia acestor reabilitări au fost realizate și măsurile dispuse pentru obținerea autorizației ISU. La momentul actual, administrația din Ștefan cel Mare mai are de achitat circa 300.000 de lei pentru lucrările realizate la școală. Pe de altă parte, în luna martie, în localitate a început pietruirea drumurilor după sezonul de iarnă.

”Principalele drumuri din Ștefan cel Mare și Glavacioc sunt nivelate și balastate cu pietriș în această perioadă. În paralel am început și curățenia de primăvară, strângem gunoaiele, iar din luna aprilie cetățenii vor trece la colectarea selectivă a deșeurilor menajere”, declară primarul Niculae Vidan.

Măsuri de igienico-sanitare
Măsurile împotriva răspândirii coronavirusului impuse la nivel național au fost implementate și în comuna Ștefan cel Mare. Regulile pentru prevenirea infectării cu COVID-19 au fost popularizate în rândul locuitorilor și al agenților economici din comună, iar târgul săptămânal a fost închis. Totodată, cetățenii care vin la Primărie sunt preluați de la intrare de angajații instituției pentru rezolvarea problemelor. Spațiile de lucru sunt frecvent dezinfectate și au fost achiziționate soluții pentru igienizare. De asemenea, cetățenii au obligația de a comunica autorităților venirea oricărei persoane din străinătate, fiind de așteptat ca în perioada următoare numărul celor care se reîntorc acasă să crească. La rândul său, administrația locală ține o evidență clară a persoanelor venite din țările străine, precum și a persoanelor de peste 65 de ani care locuiesc singure.