Tipărire

domnestiCentrul localității Domnești va avea o nouă înfățișare! Conform declarațiilor primarului Gabriel Zăvoianu, au început lucrări de amenajare în zona Monumentului Eroilor, care vor schimba nu doar estetic zona, ci vor avea și o latură utilă, în special pentru cetățeni. Concomitent, vor fi demarate în scurt timp și amenajările de trotuare, până în zona spitalului. ”Ne pregătim, totodată, să scoatem la licitație asfaltarea a 7,5 km de drumuri din comună. Lucrările în sine se vor derula pe etape, în funcție de banii de care dispunem.”, spune edilul șef.

 

Se fac demersuri și pentru finalizarea documentației pentru scoaterea la licitație de către Compania Națională de Investiții a sălii de sport. ”Facem studiu geotehnic și ridicările topografice, astfel încât până în vară se poată fi scoasă lucrarea la licitație. Tot către CNI am înaintat o solicitare de finanțare și pentru reabilitarea Casei de Cultură”, a mai punctat primarul din Domnești.
Referitor la măsurile impuse la pandemia cu coronavirus, autoritățile locale au închis piața de la Domnești până la finele lunii martie și, evident, s-au dezinfectat instituțiile statului și s-au luat măsuri pentru diminuarea contactului uman în această perioadă. ”Fac un apel către cetățeni, să-și limiteze deplasările, să nu mai vină la Primărie decât pentru urgențe, protejându-se pe sine ca și pe funcționarii de aici. De altfel, prelungirea termenului de plată pentru impozite până la data de 30 iunie, cu acordarea de bonificații, precum și sistarea depunerii cererilor APIA, sunt măsuri tocmai pentru a limita prezența oamenilor în spațiile publice. Ceea ce ar fi important, după părerea mea, ar fi ca preoții, care sunt formatori de opinie, să-i convingă pe oameni că se pot ruga și de acasă, mai ales cei mai în vârstă, și deci cei mai vulnerabili, și să se respecte regulile de igienă”, a mai precizat șeful executivului din Domnești.