nucsoaraAdministrația publică a comunei Nucșoara continuă în această perioadă lucrările de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural din satul de reședință. Investițiile sunt finanțate din bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean, iar gradul de realizare a lucrărilor a ajuns în prezent la 40%. Pe lângă modernizare, Căminul Cultural Nucșoara va fi extins și dotat cu toate cele necesare desfășurării activităților cultural-artistice. Totodată, în această primăvară vor fi reluate lucrările la alimentarea cu apă a satului Slatina, proiect derulat prin PNDL 2.

 

„Proiectul prevede introducerea conductelor de apă pe o lungime de 8,1 km, o gospodărie de gestionare a calității apei și două bazine de stocare. Mai exact, rețeaua va beneficia de un sistem SCADA de monitorizare a calității apei și a presiunii existente pe conducte. Totul va fi automatizat, astfel încât eventualele defecțiuni în rețea să poată fi depistate și remediate în timp cât mai scurt. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt cetățenii din satul Slatina, aproximativ 450 de persoane”, declară primarul Ion Cojocaru.

Studii pentru două proiecte
În paralel, autoritățile din comuna Nucșoara au în lucru două studii de fezabilitate pentru investiții în domeniul turismului și al modernizării infrastructurii. Cele două studii vizează asfaltarea drumurilor nemodernizate din satul Slatina și amenajarea zonei carstice Măgura – Nucșoara, în scopul dezvoltării din punct de vedere turistic.
Pe de altă parte, în localitate și în cadrul Primăriei au fost aplicate o serie de măsuri obligatorii în vederea prevenirii infectării cu noul tip de coronavirus. Astfel, în locurile publice au fost montate afișe cu măsurile ce trebuie respectate de cetățeni, oamenilor li s-a recomandat să evite deplasările pe cât posibil, să rămână la domiciliu și să respecte regulile impuse de autorități. În cadrul Primăriei Nucșoara au fost instituite măsuri de limitare a lucrului cu publicul, se permite accesul unui număr mic de persoane în instituție, iar toate suprafețele interioare sunt frecvent dezinfectate.