Tipărire

bughea de sus 2Odată cu aprobarea în ședință de Consiliul Local a bugetului pentru anul în curs, administrația comunei Bughea de Sus a stabilit cifrele exacte ce vor fi alocate pentru investițiile noi sau aflate în curs de derulare în localitate. Conform declarațiilor primarului Nicolae Tarbă, au fost direcționați 110 mii lei pentru finalizarea podului peste pârâul Bughița, 250 mii lei pentru asigurarea unei părți din co-finanțarea pentru introducerea sistemului de canalizare și fondurile necesare pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural-investiție nouă.

”Banii pentru pod și pentru co-finanțare la rețeaua de canalizare i-am primit de la Consiliul Județean, în urma solicitărilor depuse de noi. Restul bugetului este pentru capitolul ”funcționare” și alte treburi gospodărești ce se impun.” a declarat edilul șef.
Pe lista de priorități a conducerii Primăriei se află și introducerea rețelei de gaze naturale în localitate. ”Avem studiul de fezabilitate întocmit pentru o rețea de 18,5 km, procentual aceasta cuprinzând 80% din localitate, adică toate străzile, în afara unei zone în care dispersia caselor este forte mare. Avem luate și avizele de principiu pentru această investiție, astfel încât am redepus documentația la Ministerul Dezvoltării, în speranța deschiderii cât mai curând a unei linii de finanțare”, a mai afirmat șeful executivului.
Nici proiectul privind modernizarea drumurilor, declarat eligibil de către specialiștii Fondului de Dezvoltare, nu  a fost uitat, deși structura prin care trebuia să se finanțeze nu mai există. ”Vom redepune și acest proiect vizând modernizarea infrastructurii rutiere, însă gazele au prioritate, deoarece drumurile vor fi stricate din cauza săpăturile și acesta ar fi cursul firesc al investițiilor”, a explicat primarul Nicolae Tarbă.

Primăvara reprezintă prin excelență tot ce ascunde sufletul unei femei: dăruire, sacrificiu, curaj, răbdare, sete de viață. 8 Martie să vă însenineze sufletul, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Bughea de Sus
Primar, Nicolae Tarbă