vulturestiVremea bună din acest început de an a permis continuarea lucrărilor la proiectul de modernizare a mai multor drumuri locale derulat de autoritățile comunei Vulturești, cu finanțare prin PNDL 2. În total, în cadrul proiectului, 5 km de drumuri din localitate sunt asfaltați, lucrările fiind executate în proporție de 80%. Potrivit conducerii Primăriei Vulturești, proiectul va fi finalizat în această primăvară. În ceea ce privește bugetul pentru 2020, sumele de anul acesta sunt mai mici decât cele din anul precedent și nu acoperă toate cheltuielile de funcționare. „Sunt probleme la plățile cu asistența socială, în legea bugetului nu se specifică clar care este procentul pe care trebuie să-l suporte primăriile și cât vine de la bugetul de stat. Suma alocată inițial pentru acest sector este mică, restul vom suporta din bugetul propriu. Însă la ce fonduri avem la dispoziție, sumele abia dacă ajung până la mijlocul anului”, declară primărița Irina Poșircă.

În altă ordine de idei, încasarea taxelor și impozitelor locale în acest început de an merge bine la nivel local. Cetățenii comunei Vulturești s-au mobilizat, au profitat și de reducerea cu 10% a sumelor de plată valabilă până la data de 31 martie, și au venit în număr mare la primărie să-și achite obligațiile fiscale.

8 Martie este ziua când, de la o margine la alta a lumii se sărbătorește FEMEIA - simbolul vieții, al iubirii, purității și frumuseții spirituale, al gingășiei, al jertfei și dăruirii de sine. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Vulturești
Primar, Irina Poșircă