Tipărire

domnestiMajoritatea sumelor propuse din bugetul local în acest an pentru dezvoltare se referă la modernizarea infrastructurii rutiere a comunei Domnești. Conform declarațiilor primarului Gabriel Zăvoianu, la acest capitol au fost alocați 718 mii lei. ”S-a propus suma de 200 mii lei pentru cheltuieli privind reparațiile și  întreținerea străzilor comunale și a canalelor pluviale; suma de 518 mii lei pentru continuarea investiției privind asfaltarea drumurilor în comuna Domnești, întocmirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție pentru o parte din străzile existente în comună. Vom reface și spațiile verzi, dar și trotuarele, având în vedere că am finalizat racordurile la sistemele de apă și canal. Mă refer în special la trotuarul de pe partea dreapta din centrul localității, până în dreptul spitalului, în lungime de aproximativ 800 m, obiectiv care se află în stadiul de proiectare”, spune edilul șef din Domnești.

La capitolul „Învățământ”, s-a alocat co-finanțarea pentru proiectul ”Modernizare și dotare grădinița Domnești”, în valoare de 100 mii lei.
Având în vedere cele menționate, concluzia este una singură: 2020 nu este un an foarte bun pentru investiții noi, din surse proprii. Eforturile conducerii Primăriei vor fi în direcția atragerii de fonduri din surse extrabugetare. ”Ținând cont că proiectul de buget întocmit pentru anul 2020 nu este  în concordanță cu cerințele și necesitățile comunității, sumele repartizate pentru susținerea secțiunii de funcționare fiind  insuficiente pentru a asigura activitatea administrativă în parametri normali, atât în ceea ce privește acoperirea cheltuielilor de personal, cât și a cheltuielilor cu bunurile și serviciile, urmează ca în cursul acestui an să facem demersuri pentru acoperirea acestora. ”, a mai declarat Gabriel Zăvoianu. 

Sufletul să vă fie răsfățat de soare, în inimi să purtați a ghiocelului candoare! La mulți ani de 8 Martie tuturor doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Domnești
Primar, Gabriel Zăvoianu