davidestiPrimăria și Consiliul Local vor aloca, începând din acest an, burse pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură. ”Am căzut de comun acord că acești copii care învață și ne fac pe toți să fim mândri de ei, merită din partea noastră o mică recompensă pentru eforturile depuse. Astfel, în afară de cele 120 de burse sociale, care erau până acum, vom acorda în jur de 30 de burse de merit pentru elevii cu media peste 8,50. Sumele pe care acești copii merituoși le vor primi lunar sunt între 50 și 250 de lei, în funcție de medie și rezultatele obținute. Foarte mulți dintre acești elevi care învață foarte bine provin din familii cu situații materiale precare, așa că sumele pe care le vor primi sunt mai mult decât binevenite. Am considerat cu toții că este important ca tinerii merituoși să simtă că sunt apreciați și că au un beneficiu imediat în urma strădaniei lor, dincolo, desigur, de motivația intrinsecă, aceea că învață pentru ei, pentru a-și asigura un viitor”, ne-a declarat primărița din Davidești, Mirela Cismaru.

Votarea bugetului a însemnat pentru administrația comunei Davidești și stabilirea obiectivelor clare ce vor fi realizate în acest an. În afara cheltuielilor de funcționare, s-au alocat sume importante pentru investițiile necesare, pentru fiecare sat al localității, în funcție de necesități. ”La Conțești avem un proiect pentru asfaltarea a 800 de metri, obiectiv pe care îl vom realiza cu sprijin financiar de la Consiliul Județean. Tot în acest sat, la Olteanca vom realiza reparațiile ce se impun la conductele sistemului de apă de la grădiniță. Vom cimenta drumul spre cimitir, facilitând accesul cetățenilor și vom asigura o sursă de căldură pentru dispensarul uman din acest sat. Am alocat fonduri și pentru reabilitarea Căminului Cultural, dar și pentru plombarea podului ce face legătura între Conțești și Voroveni, pod al cărui carosabil se află într-o stare avansată de degradare.”. a spus șefa executivului.
Pentru satul Voroveni, pe lista priorităților se află montarea centralei termice la Căminul Cultural, precum și realizarea de grupuri sanitare și modernizări.
”În satul Davidești vom începe, chiar din luna martie, dacă timpul ne va permite, o serie de lucrări la rețeaua de apă. Este nevoie de înlocuirea conductei pe o lungime de mai bine de 2 km, rețeaua fiind foarte veche, din anii 90. Avem deja achiziționată conducta pentru 400 de metri, restul urmând a fi cumpărată curând. Vom face totodată și câteva mici extinderi, pe ulițe, unde nivelul caselor este mai sus decât al rețelei, și pentru care am găsit o soluție de a trage apă prin grădinile cetățenilor. Vom lucra în regie proprie pentru reducerea la minimum a cheltuielilor. De asemenea, am alocat fonduri de la buget pentru anveloparea bazinul de apă din Davidești.” a mai declarat primărița Mirela Cismaru.

Un sincer „La mulți ani!”, felicitări și urări de bine tuturor femeilor, cu ocazia zilei de 8 Martie. Să ne bucurăm de o primăvară frumoasă alături de cei dragi!
Primăria și Consiliul Local Davidești
Primar, Mirela Cismaru