Tipărire

albotaÎn această perioadă la Albota sunt în plină derulare lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere în zona Morlovani, acolo unde administrația plănuiește și amenajarea unei zone de picnic. În paralel continuă lucrările la rețeaua de alimentare cu gaze din satul Cerbu.„La Morlovani lucrările au ajuns la stadiul de realizare de 40%. Este vorba de o investiție complexă, care include nu doar asfaltarea străzii principale de acolo, ci și a străduțelor laterale, realizarea de șanțuri betonate etc. La capătul drumului, la puțul din Valea Giorocului, vom amenaja o zonă de picnic, pentru că e păcat să nu valorificăm peisajul superb al zonei. În privința introducerii rețelei de alimentare cu gaze, estimez că în maxim o lună lucrările se vor finaliza. Vreau să subliniez că această investiție, în valoare de 1,4 milioane de lei noi, este realizată cu bani de la bugetul local, și nu din fonduri externe, așa cum, în ultima vreme, unii „binevoitori” încearcă să acrediteze ideea, pe la colțuri. Cetățenii trebuie să știe că Uniunea Europeană nu finanțează astfel de investiții, pe care le consideră un lux. UE acordă fonduri nerambursabile pentru infrastructura rutieră, apă și canalizare. Până la urmă nu contează de unde provin fondurile, important este ca autoritățile locale să realizeze astfel de investiții, care duc la creșterea confortului și a nivelului de viață pentru întreaga comunitate.”, precizează primarul Ion Dumitru.

„Suntem pur și simplu jecmăniți!”
Legat însă de modalitatea prin care în România se realizează investițiile în rețelele de alimentare cu gaze, edilul din Albota spune că are o mare nemulțumire: „Astfel de investițiile sunt finanțate în proporție de 99% de către noi, adică de către cetățean, dar sunt exploatate de străini! Mă refer aici la investițiile în rețeaua propriu-zisă. La branșări, cetățeanul e și mai jecmănit! Oare celor de la ANRE (Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei - n.n.) li se pare normal ca un branșament la rețea să coste 1.000 de euro? Iar dacă ai ghinionul să te afli pe partea cealaltă a conductei, prețul se dublează! Cetățeanul e pur și simplu exploatat, iar celor din Parlament, din Guvern, tuturor celor aleși ori numiți în funcții înalte și cu putere de decizie, pur și simplu nu le pasă!”.
O altă investiție ce se va concretiza la Albota va fi o sală de sport. Fondurile, în valoare de 10 milioane de lei, provin de la Compania Națională de Investiții. Licitația pentru desemnarea constructorului a avut deja loc, urmând ca CNI să stabilească în cel mai scurt timp executantul.

Femeia a fost aleasă de bunul Dumnezeu să ducă viața mai departe. Ea este iubirea, frumusețea, perseverența, speranța. Primăvară plină de bucurii, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Albota
Primar, Ion Dumitru