Tipărire

receaDeși numărul investițiilor nu a fost mic, primarul comunei Recea, Marin Pană, caracterizează perioada care se încheie ca fiind una dificilă. Afirmația domniei sale este argumentată.”Sunt nemulțumit, de exemplu, de faptul că nu au sosit banii pentru proiectul privind asfaltarea a 4,6 km de drumuri comunale, investiție pentru care am obținut fonduri guvernamentale prin PNDL 2. Din acest motiv, am asfaltat până în prezent doar jumătate din ceea ce prevedea documentația.”, declară edilul.
Tot prin PNDL 2, conducerea administrației locale a mai obținut fonduri pentru extinderea iluminatului public. ”Am semnat contractul și urmează implementarea. Este vorba de suplimentarea cu 650 de lămpi a rețelei de iluminat, în toate satele”, explică șeful executivului.

O altă nemulțumire se referă la contractul semnat cu Fondul de Dezvoltare. ”Suntem pe lista primăriilor finanțate pentru introducerea gazelor în localitate, dar și pentru asfaltarea a încă 4,5 km de drumuri. Am semnat și contractele. Din păcate însă, nimeni nu știe nimic despre cum vor decurge lucrurile. Nu se știe nici măcar dacă mai este operabil acest Fond.”, spune primarul din Recea.

Ca aspecte pozitive, pentru perioada care se încheie putem menționa extinderea alimentării cu apă pe o lungime de 2,5 km în satele Deagu de Jos (500 m) și Orodelu (2 km), cu fonduri de la Consiliul Județean; realizarea unui teren de sport - obiectiv realizat cu fonduri proprii și achiziționarea unor utilaje pentru gospodărirea comunală cu fonduri europene prin GAL.
Ca de obicei, Moș Crăciun va veni încărcat pentru copiii din Recea. Datorită sponsorilor, Primăria va umple sacul moșului cu peste 250 de pachete, pentru toți elevii din localitate. Brazii de Crăciun ce vor fi împodobiți la fiecare școală sunt, de asemenea, donație din partea ocolului silvic privat, “Codrii verzi”.

Fie ca noaptea sfântă a Crăciunului să vă aducă pace în suflet, bucurie, încredere, iar toţi cei dragi să vă fie aproape. Un An Nou cu sănătate şi cât mai multe împliniri. La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Recea
Primar, Marin Pană