Tipărire

cepari2019 a fost, fără îndoială un an foarte bun pentru comuna Cepari. Cu 4 investiții de anvergură – 3 poduri și alimentare cu apă în Cepari Pământeni și Urluiești, aproape de finalizare și fonduri obținute pentru asfaltări și canalizare, conducerea administrației locale poate considera că anul care se încheie este unul cu bilanț pozitiv.
”Din cele 3 poduri, unul este finalizat, iar celelalte două sunt realizate în proporție de 90%, la fel cum și alimentarea cu apă, toate obiectivele menționate fiind realizate cu fonduri guvernamentale, prin PNDL 2. De altfel, termenele de finalizare sunt anul viitor, ceea ce înseamnă că suntem cu mult înaintea graficului, lucru rar întâlnit.”, declară primarul Cristian Ciobanu.

Un alt aspect îmbucurător este că ambele proiecte depuse pentru obținerea unui împrumut din Fondul de Dezvoltare au obținut finanțare. Este vorba de modernizarea a 15 km de drumuri și extinderea canalizării în toată comuna.
Of-ul cel mai mare, la final de an, rămâne starea proastă a drumurilor.
”Am avut mereu inundații și am fost afectați grav, mai ales în ceea ce privește drumurile. Fără niciun leu la buget cu care să putem interveni pentru reabilitare și cu sumele întârziate de care am dispus din Fondul de Urgență, am putut cu greu să menținem starea infrastructurii rutiere la un nivel practicabil. Avem 75 de km de întreținut, drumuri în  pantă, cu probleme. Noi și localitățile asemenea nouă, cu o infrastructură rutieră dificilă ar trebui să beneficiem de programe speciale de finanțare”, a mai declarat șeful executivului din Cepari.