Raca 1În fiecare localitate, în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște se dă startul curățeniei de primăvară. Nici autoritățile din comuna Râca nu fac rabat de la această regulă, astfel că, de la mijlocul lunii martie și până de Paște, la nivel local au loc diverse acțiuni de salubrizare.
”Se lucrează la decolmatarea șanțurilor, podețelor și podurilor și la igienizarea cursurilor de apă. În aceste acțiuni sunt implicați beneficiarii de ajutor social, avem cam 40 de persoane apte de muncă pe care ne putem baza. Ne ajută și cetățenii care au înțeles să-și facă ordine în fața porților, să taie vegetația uscată. Avem însă și multe case care nu sunt locuite permanent și aici curățenia se face mai greu, dar în final, cu ajutorul Primăriei, toate zonele sunt acoperite”, ne-a declarat primarul Georgel Burcea.
Pe de altă parte, la finalul primul trimestru al anului, procentul de încasare a taxelor și impozitelor locale este unul bun, de aproximativ 30%. Cetățenii au ales să-și plătească din timp dările către stat, beneficiind de reducerea de 10% acordată celor care plătesc până la data de 31 martie. La gradul bun de colectare a impozitelor locale a contribuit însă și mobilizarea exemplară a administrației publice locale, ai căror angajați au mers din poartă în poartă la cetățeni pentru a-i convinge să-și plătească sumele datorate statului. Pe de altă parte, autoritățile locale continuă lucrările la centrul multifuncțional care urmează să găzduiască poșta, postul de poliție, un cabinet veterinar, o cantină socială și o cameră de tranzit. După reconversia și recompartimentarea clădirii fostei brutării din localitate, în această perioadă se lucrează la amenajările interioare și exterioare și la montarea tâmplăriei. Autoritățile din Râca mai au însă nevoie de bani pentru finalizarea centrului multifuncțional, fonduri care se așteaptă a fi alocate la rectificarea bugetară ce urmează a fi operată de Guvern în luna iunie.

Sărbătoarea Sfântă a Învierii Domnului să reverse asupra voastră sănătate, belşug şi bucurii. Sărbători în tihnă alături de cei dragi. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Râca
Primar, Georgel Burcea