79Vreme de 25 de ani, după ’89, oamenii și-au tot recăpătat pământul, în baza legii proprietății, intrând în posesia suprafețelor de teren moștenite. Dar satisfacția redobândirii proprietății a fost mult mai mare decât simțul responsabilității, astfel că oamenii au îngrădit și au astupat inclusiv canalele săpate în timpul comunismului, prin care se asigura scurgerea apelor care traversau localitățile. Iar asta a dus în timp la inundații de proporții, așa cum s-a întâmplat vara trecută în comuna Hârsești, unde revărsarea râului Cotmeana în urma ploilor abundente a produs mari pagube, apa inundând gospodăriile din două sate ale localității.
Acesta este motivul pentru care primarul Ionel Moloiu a decis să refacă urgent aceste canale, în prezent realizându-se săparea și desfundarea acestor căi de evacuare a apelor, angajații serviciului de gospodărire comunală intervenind cu buldoexcavatorul, alături de beneficiarii ajutorului social conform Legii 416. “E o treabă care trebuia făcuta de 20 de ani, acum plătim pentru faptul ca am ignorat avertismentele pe care ni le-au tot transmis fenomenele naturale, iar inconștiența celor care au astupat aceste canale a pus comuna în pericol. Sper să găsesc înțelegere din partea oamenilor pe proprietățile cărora trebuie să săpăm, aceste canale de scurgere sunt singura soluție ca să limităm efectele unor viitoare inundații. Lucrările se desfășoară sub supravegherea mea și a viceprimarului, dar avem nevoie de bunăvoința localnicilor astfel încât să facem o treabă eficientă, pentru siguranța caselor și gospodăriilor tuturor”, spune primul gospodar al satului.

Se construiește un pod nou
Și pe malurile râului Cotmeana se lucrează la viteză maximă, la sfârșitul lunii martie începând lucrările de construcție a unui pod extrem de necesar, amplasat în punctul Deleanu, acesta facilitând accesul oamenilor la terenurile agricole din jurul comunei. Primarul speră ca la sfârșitul acestei veri să se poată trece pe noul pod peste râul ce traversează localitatea Hârsești. Curățenia de primăvară, decolmatarea șanțurilor, toaletarea copacilor reprezintă alte activități gospodărești specifice acestei perioade din an și care fac din strada principală și ulițele satului niște locuri animate de forfota muncii celor implicați.
”Căminul Cultural și Școala Gimnazială sunt cele două instituții publice locale ale căror clădiri se află în plin proces de reabilitare, lucrările urmând să fie finalizate în aproximativ două luni”, mai declară edilul comunei, care, între activitățile de administrație publică își face vreme și pentru a încuraja echipa locală de fotbal.  Nu de alta, dar  A.S. Unirea Hârsești se bate pentru primul loc pe podium în Liga a V - a Sud, în prezent aflându-se pe locul al II-lea în clasamentul acestui campionat.

Fie ca Lumina Sfântă a acestei mari sărbători să vă călăuzească paşii, să vă aducă sănătate şi fericire care să dăinuie veşnic în preajma familiilor dumneavoastră! Un Paşte fericit alături de cei dragi!
Primăria și Consiliul Local Hârsești
Primar, Ionel Moloiu