darmanestiCampania de asfaltare continuă la Dârmănești. Primarul Emilian Ciolan a dat ordinul de începe a lucrărilor pentru asfaltarea ”Drumului lui Țuțală”, și va urma, conform declarațiilor edilului șef, modernizarea „Drumului lui Chiriță”.
”Pentru Drumul lui Chiriță, în lungime de 600 m, se lucrează la recalcularea devizului, urmând să îl asfaltăm în maxim o săptămână. În total, anul acesta am reușit, din fonduri proprii să modernizăm încă 3 km, ceea ce nu este puțin. Noi încercăm să ne pliem pe dorințele cetățenilor, și de aceea facem tot ce ne stă în putință ca în afara urgențelor să alocăm bani pentru modernizarea infrastructurii rutiere”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

Până la venirea iernii va fi gata și podul de la Valea Rizii, la care se lucrează, fiind în momentul de față realizat în proporție de 60%, un pod important pentru asigurarea căii de acces în perioadele ploioase.
Tot anul acesta va fi finalizată și cupola de la Biserica din Valea Nandrii. ”Ne apucăm și de realizarea acoperișului, chiar dacă vine vremea rea, se poate lucra. Important este că am terminat tot ceea ce era de zidit”, spune edilul șef.
Cu fonduri primite de la Consiliul Județean, vor fi continuate lucrările pentru suplimentarea debitului de apă pentru satul Dârmănești, obiectiv pentru care s-a executat forajul. ”Vom monta bazinul și vom realiza automatizarea. Pentru început, vom asigura calitatea apei printr-o stație de clorinare, urmând ca ulterior să alocăm fonduri și pentru cea de deferizare și demanganizare, cum avem la toate sursele de apă”, spune șeful executivului.
În colaborare cu localitatea Coșești, administrația din Dârmănești va depune spre finanțare un proiect pentru introducerea sistemului de gaze naturale în comună. Este vorba de o rețea de 56 de km, ce se va întinde de-a lungul drumului județean, dar și în satele localității.