78Proiectul privind realizarea unei stațiuni montane la Ghițu-Molivișu, proiect în care sunt asociate comunele Cicănești, Arefu și Brăduleț și Consiliul Județean Argeș, se mișcă greu, din cauza lipsei cofinanțării. Pentru a accesa banii europeni destinați acestui investiții, primăriile trebuie să participe și ele cu o sume care se ridică la sute de miliarde de lei vechi.
Soluția cea mai la îndemână pentru a face rost de acești bani o reprezintă un împrumut la Trezoreria Statului. “Există o ordonanță în acest sens, recent emisă de Guvern, prin care primăriile se pot împrumuta la Trezorerie cu dobândă de 3% fixă, plus rata ROBOR de 1,37%, a¬dică 4,37% în total. Nu au apărut încă normele de aplicare a acestei ordonanțe, încă aşteptăm. Primăria Cicănești este dispusă să împrumute între 67 și 100 de miliarde de lei vechi, pentru a duce la bun sfârșit acest proiect care va aduce mari beneficii zonei de nord a județului. În ciuda unora care vor să ne pună bețe în roate, eu am convingerea că proiectul va prinde viață.”, ne-a declarat primarul din Cicănești, Ion Ionescu.
În altă ordine de idei, la Cicănești se lucrează la mici extinderi ale rețelelor de alimentare cu apă, în satele Urechești, Bărăști și Cicănești. Reabilitarea școlii de centru, proiect cu finanțare europeană, este în plină desfășurare. Un corp de clădire a fost deja reabilitat, astfel că, după Paște, elevii se vor muta în casă nouă, urmând ca lucrările la ultimul corp de clădire să se finalizeze până la începerea iernii.

A venit timpul ca speranța, credința și iubirea sa reînvie în sufletele noastre, aduse de Cel care este Calea, Adevărul și Viața! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Cicănești
Primar, Ion Ionescu