76Împreună cu angajații Serviciului de Salubritate local și cu cetățenii ce primesc ajutor social, administrația locală din comuna Băiculești a inițiat o acțiune amplă de igienizare a localității.
”Vegetația uscată de pe marginile drumurilor trebuie îndepărtată, șanțurile decolmatate și, în general, adunate gunoaiele care mai se găsesc, în ciuda faptului că, în general, stăm destul de bine la capitolul curățenie. Chiar săptămâna trecută am avut un control din partea Agenției de Mediu, raportul fiind unul îmbucurător. Cetățenii noștri sunt în mare parte conștienți de impactul negativ asupra mediului al deșeurilor și se conformează celor mai noi norme, colectând selectiv gunoiul”, spune primarul Niculaie Dragnea.
La capitolul investiții și lucrări ample, deocamdată nu a fost demarat niciun proiect în localitate. ”Așteptăm Măsurile pe PNDR, precum și răspuns pentru un proiect depus pe OG 28.”, a mai afirmat edilul șef din Băiculești.
Sunt așteptate și comunicările de la APIA cu privire la întocmirea dosarelor pentru subvențiile din acest an. ”De obicei, până la sfârșitul lunii martie avem deja făcute dosarele, încă acum nici măcar solicitările de la APIA nu au sosit. Oamenii au devenit sceptici cu privire la aceste subvenții, întrebându-se, pe bună dreptate, dacă se mai dau în acest an”, afirmă șeful executivului.

Sărbătorile Pascale să ne aducă numai bucurii, sănătate și multă fericire alături de cei dragi. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Băiculești
Primar, Niculaie Dragnea