73La începutul lunii martie, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, și a autorităților locale, a avut loc inaugurarea Școlii Gimnaziale ”Constantin Bălăceanu Stolnici”. Școala a fost reabilitată, dotată și extinsă cu fonduri europene, în cadrul DMI 3.4 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al programului Regio 2007 – 2013.


Valoarea totală a proiectului este de 600.221,18 lei, din care 529.651,96 lei reprezintă valoarea solicitată prin proiect, beneficiari fiind un număr de 340 de elevi. Contractul de finanțare a fost semnat în octombrie 2014, autoritățile locale reușind astfel să finalizeze la termen proiectul, adică până pe 4 martie 2015. ”Este vorba despre recepția lucrărilor de reabilitare, extindere și dotare a Școlii Gimnaziale ”Constantin Bălăceanu-Stolnici”. Acest proiect a fost eligibil, dar fără finanțare. Ulterior desfășurării celorlalte proiecte din toată regiunea Sud Muntenia, au rămas bani și au fost dați la ceilalți care au avut proiecte eligibile, dar cu sume mult mai mici. Am primit 150.000 de euro numai pentru învelitoare și anvelopare termică. Toate aceste lucrări s-au efectuat din luna octombrie a anului trecut, când am semnat contractul, iar termenul de finalizare a fost stabilit la 4 martie 2015. Pe această cale vreau să mulțumesc constructorului, care a făcut tot posibilul ca lucrarea să fie finalizată la timp, deși vremea a fost potrivnică în această perioadă.  Acest proiect este foarte binevenit în sensul că de câțiva ani de zile Școala Generală I-VIII Stolnici avea o centrală termică care funcționa foarte bine, însă clădirea din 1978 nefiind anvelopată se pierdea căldură. În ceea ce privește infrastructura școlară la Stolnici, dacă mai obținem ceva fonduri pentru dotare și amenajare interior la școala I-VIII, atunci putem spune că într-adevăr am finalizat baza materială pentru învățământ”, a declarat primarul Sevastian Pupăză Roșu. 

74”Faptul că o școală se inaugurează și că asigură condiții bune pentru educație este un lucru pozitiv, mai ales în mediul rural. Dacă există și copii pentru această școală și procesul de educație va merge înainte pe acest drum, va fi foarte bine. Din păcate, îmi este tare teamă că vom rămâne cu școlile, în perioada următoare, din punct de vedere al clădirii și mai puțin cu elevi și profesori. Sper ca lucrul acesta să se regleze până la urmă! Ideal pentru învățământul rural este școala de centru, care să asigure toate condițiile pentru educația elevilor inclusiv after-school, astfel încât părintele să fie încredințat că are copilul la școală într-un program riguros. Mă bucur că la Stolnici se face învățământ de calitate!”, a declarat la rândul său președintele Consiliului Județean, Florin Tecău.

Linişte sufletească, belşug şi lumină să vă aducă Sărbătoarea Învierii Domnului. Paşte Fericit alături de cei dragi! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Stolnici
Primar, Sevastian Pupăză Roșu