Tipărire

festivalul carpatiÎn Argeș urmează 5 zile de dans folcloric. Începe cea de a XXXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Carpați. Între 3 și 7 septembrie Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș, organizează în cadrul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului tradiționala întâlnire cu muzica, dansul și portul popular.
Centrul Cultural Județean Argeș a lansat invitații mai multor ansambluri folclorice din întreaga lume, invitații la care au răspuns și și-au confirmat participarea grupuri reprezentând cultura tradițională din Bulgaria, Muntenegru, Macedonia de Nord, Turcia, Bosnia și Republica Moldova.Deschiderea Festivalului a avut loc marți, 3 septembrie, ora 19.00, la Grădina de Vară a Centrului Cultural Județean Argeș, spectacolul folcloric maraton fiind precedat de tradiţionala paradă, care s-a desfăşurat începând cu ora 17.30, pe traseul Piața Milea - Grădina De Vară.

Parada portului, muzicii şi dansului popular va fi repetată şi în celelalte localităţi care vor găzdui ediţia de anul acesta a festivalului. Se va putea bucura de dans, muzică și port popular publicul din Pitești (3 septembrie și 7 septembrie), Topoloveni (4 septembrie, ora 19.00 – Centrul Civic), Câmpulung (5 septembrie, ora 19.00 – Piața Primăriei) și Curtea de Argeș (6 septembrie, ora 19.00 – Stadionul Municipal). Închiderea Festivalului va avea loc la Grădina de Vară, în data de 7 septembrie, începând cu ora 18.00.