cocu canalizare 2Lucrările la sistemul centralizat de canalizare din Cocu merg bine, existând premise ca investiția să fie gata mai devreme decât era așteptat. ”Suntem în grafic cu lucrările, chiar peste, aș putea spune. Valoric, dar și ca execuție, peste jumătate din proiect a fost realizat. Sunt șanse ca investiția să fie gata mai devreme față de termenul stabilit, dar totul depinde și de modul în care sunt achitate lucrările. În orice caz se lucrează, muncitorii și utilajele sunt în teren. Se îngroapă conductele pe DJ 703A și ne apropiem de stația de epurare”, declară primarul Gheorghe Țucă.
Investiția în înființarea sistemului centralizat de canalizare în comuna Cocu este finanțată de Guvern cu fonduri prin PNDL și are în vedere asigurarea utilității în satele  Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu.

În ceea ce privește pregătirea școlilor pentru noul an de învățământ, lucrările specifice au fost finalizate în unitățile de pe raza comunei. În plus, la două școli, Bărbătești și Richițele, autoritățile au înlocuit acoperișurile vara aceasta. ”La Școala Cocu este nevoie de îndeplinirea unor măsuri în scopul obținerii autorizației ISU pentru funcționare. Printre altele, trebuie închisă rampa din casa scării, schimbate panourile la uși și montarea unor senzori de fum. Pe baza unui deviz solicitat unei firme specializate în astfel de lucrări, investițiile s-ar ridica la 120.000 de lei. Am solicitat Consiliului Județean să ne sprijine cu fonduri, deocamdată însă nu s-a concretizat nimic.”, afirmă primarul Gheorghe Țucă.
De mai bine de 3 luni, în localitate funcționează o centrală fotovoltaică realizată cu fonduri proprii de administrația locală. Însă sistemul de compensare a energiei electrice produse de centrală în raport cu costurile cu iluminatul public nu aduce deocamdată economii la bugetul local, așteptându-se o nouă reglementare în domeniu de la ANRE.