darmanesti asfalt valea riziiAșa cum administrația din Dârmănești a promis în acest an, drumul Valea Rizii 2, în lungime de aproximativ 1 km, a fost asfaltat. Urmează construirea podului tubular, pentru prevenirea inundațiilor, pentru care au fost deja achiziționate materialele.
”Podul îl vom realiza în regie proprie, astfel încât costurile să fie minime. Nu vom mai avea probleme cu inundațiile în această zonă, în care ani de-a rândul oamenii au avut de suferit în perioadele cu ploi abundente”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

Lucrările continuă și în ceea ce privește alimentarea cu apă, modernizarea acesteia și mărirea debitului, pentru satul Dârmănești.
”Forajul este, așa cum am mai declarat, gata. Se așteaptă aducerea bazinului de 70 de metri cubi, din fibră de carbon și montarea acestuia. Satul Dârmănești are în jur de 800 de gospodării și, la acest moment, toate sunt alimentate cu apă dintr-un bazin de 120 m cubi.  După montarea bazinului nou, vom efectua reparații la cel vechi și, ulterior, vom separa sursa pentru 200 de gospodării. În acest fel toți locuitorii vor beneficia de această utilitate vitală la parametri optimi, chiar și în cele mai secetoase veri”, a explicat edilul șef.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că Biserica din Piscani a fost finalizată. Pictura interioară este, de asemenea realizată, la momentul de față fiind necesară doar tencuirea exterioară. ”Cu timpul, vom face și o pictură exterioară, dar important este faptul că lăcașul de cult poate fi deschis spre rugăciune. De altfel, camera mortuară din incintă deja este funcțională de o vreme”, a mai afirmat primarul din Dârmănești.