Tipărire

705,8 km de drumuri locale din Rociu vor fi asfaltate în acest an. Lucrările au început, în sensul că tronsoanele sunt pregătite în vederea turnării asfaltului.
”Cei 5,8 km se regăsesc în mai multe sate, în Rociu, Gliganu de Jos, Gliganu de Sus , respectiv Șerbănești, fiind, în fapt, arterele cele mai circulate din aceste zone. Suma de co-finanțare este asigurată, astfel că în iulie investiția va fi gata. Desigur, odată cu modernizarea drumurilor, vor fi refăcute și podurile și podețele aferente.”, spune Aurel Bălășoiu, primarul comunei Rociu.
Concomitent, se lucrează la finisajele interioare și exterioare ale Căminului Cultural de la Gliganu de Sus.

Agricultura, la pământ!
Din cauza cantității excesive de apă din sol, nu se preconizează un an agricol bun, în opinia primarului Aurel Bălășoiu. ”Termenul limită pentru însămânțarea culturilor de primăvară - floarea soarelui, porumb  etc este 15-20 aprilie, deci ar trebui intrat pe câmp și pregătit terenul. Ori, în condițiile în care solul băltește, este aproape imposibil de intrat cu utilajele. Mai mult decât atât, fermierii așteaptă subvențiile de la APIA pentru anul trecut. Pentru pământ, s-au dat doar o parte din sume, în timp ce pentru animale nu s-a primit nimic, ceea ce nu este deloc corect, având în vedere data la care suntem”, a mai spus șeful executivului din Rociu

Sfintele Sărbători de Paște să vă aducă tot ceea ce vă doriți, multă fericire, sănătate, numai bucurii și prosperitate. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Rociu
Primar, Aurel Bălășoiu