Tipărire

deschidereCea de-a treia ediție a Zilei comunei Mușătești a fost un adevărat regal de surprize, momentele de festivitate alternând cu cele artistice, care au uimit prin varietate și autenticitate. Amfitrionul sărbătorii, primarul Constantin Oancea (foto- ultimul din dreapta), s-a remarcat nu doar ca un excelent organizator, ci mai ales ca artist plurivalent. În deschiderea manifestărilor, edilul șef a recitat o poezie închinată dragostei de neam și tradiție, apoi a urcat pe scenă în calitate de vocalist, alături de grupul vocal Haiducii Vâlsanului,  grup ce a luat ființă la inițiativa domniei sale.

Dincolo de înclinațiile artistice, dovada faptului că primarul Constantin Oancea este întâi de toate un bun gospodar, a fost prezența într-un număr covârșitor a personalităților administrative și politice la această sărbătoare. Deputați, senatori, conducerea prefecturii, a Consiliului Județean, președinții PSD și PNL Argeș, consilieri județeni, primari din județ, directori de instituții etc.
”Este o zi de mare sărbătoare pentru întreaga comunitate, iar noi suntem alături de dumneavoastră, să ne bucurăm într-o zi ca aceasta, așa cum punem umărul în fiecare zi, alături de echipa primarului dumneavoastră, la dezvoltarea localității. Cred că faptele vorbesc de la sine, de la an la an în comună fiind mărturie investițiile pe care le-m realizat împreună. La mulți ani!” - a rostit președintele CJ Argeș, Dan Manu, înmânându-i ca semn al prețuirii, edilului șef din Mușătești,  Trofeul Argeșului.
”Sunt mândră să particip an de an la această frumoasă sărbătoare, alături de dumneavoastră, oameni frumoși și harnici! Suntem alături de primarul Constantin Oancea și de comunitate, pentru rezolvarea problemelor de aici, pentru o localitate în care modernitatea să devină normalitate!, a rostit deputata Simona Bucura Oprescu.
musatesti 3Toți invitații au primit din partea Primăriei și Consiliului Local, ca amintire, un mic trofeu din partea autorităților locale. Momentele festive au continuat cu decernarea diplomelor de merit și de fidelitate.
Diplome de merit au fost înmânate, în aplauzele tuturor, localnicilor: Coman Ștefan, Zafiu Alexandru Octavian, Zăvoranu Maria, Ionescu Victoria, Coman Margareta, Neacșu Lucreția, Onea Elisabeta, Păuna Mircea.
Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost felicitate pentru dovada moralității și păstrării tradițiilor: Păunescu Nicolae și Maria, Vișoi Gheorghe și Valeria, Vișineanu Andrei și Maria, Ciolan Nicolae și Maria, Iacob Ion și Marieta, Vișan Petre și Elena, Nedelcu Mihai și Anișoara, Liță Ion și Mărioara, Trufașilă Eremia și Alisa.
Programul artistic  a cuprins nume de ansambluri, formații și artiști din întreg județul, creând, prin variație, o atmosferă prielnică petrecerii pentru toate generațiile și gusturile. Pe scenă au urcat: ansamblul Topologul al comunei Tigveni, interpretul de muzică ușoară Ivașcu Ionuț Eduard, ansamblul Ciobănașul din Corbi, coordonator Claudia Rotaru, formația de chitare a Căminului Cultural Mușătești, coordonator Cristian Matei, ansamblul Datinile Păstorilor și Grupul de Țiterași  din satul Galeș - îndrumători Ion Ionescu, Vasile Constantin și preotul Victor Eftimie, ansamblul Haiducii Vâlsanului, Alex Sima, Valentin Precup, Stelian Hristea, Ansamblul Cununa Domneștiului, Mihaela și Marian Păltineanu, Dumitru Stroe, Petre Drăgoi, Claudi Olariu, Emilia Dorobanțu, Formația Romanticii.
Sărbătoarea s-a încheiat cu un splendid foc de artificii.