Tipărire

cosestiCondițiile meteorologice au dat de furcă cetățenilor din Coșești în această lună, implicit problemele de rezolvat, nu puține de număr, trecând în sarcina autorităților locale. Dacă la capitolul remedierea infrastructurii rutiere, Primăria a putut interveni prompt, în situațiile căderilor de curent și a pagubelor în urma defectării aparaturii electrocasnice, autoritățile nu au putut decât să facă demersuri către cei îndrituiți să rezolve situația.

”Toate străzile în aval au fost practic măturate de torenți, la fiecare ploaie. Am remediat, imediat, pe cât posibil, tronsoanele grav afectate, deși este de o muncă de Sisif, având în vedere frecvența cu care plouă torențial. Abia după ce vremea se va stabiliza, vom putea interveni metodic, pentru o reabilitare de durată. Am solicitat și ni s-a promis pentru drumul județean neasfaltat un autogreder, pentru nivelare, pentru restabilirea circulației în bune condiții, până când acest drum va fi modernizat. Problemele nu s-au oprit însă aici. Am avut, din nefericire, gospodării inundate și, cel mai grav, avarii colective ale rețelei electrice. Din cauza umidității excesive s-au produs fluctuații de tensiuni care au afectat aparatura electrocasnică a cetățenilor, care evident, tot la noi vin, deși nu este de competența noastră să rezolvăm situația. Cu toate astea, ne-am implicat, pe cât s-a putut legal, pentru o mai bună colaborarea între cetățeni și CEZ. Echipele de intervenție au sosit după mult timp, oamenii au fost puțin nemulțumiți, însă nu putem decât să sperăm că din punct de vedere meteorologic, ploile nu ne vor mai crea probleme”, declară Nicolae Pană, primarul din Coșești.
Dată fiind situația, nici  o parte din investiții nu și-au putut urma cursul firesc. ”Proiectul de anvergură privind reabilitarea și modernizarea rețelei de apă este încă în faza de licitație, pentru execuție, deci pentru această investiție, vremea nu a contat. În schimb, nu s-a putut lucra la modernizarea toaletelor la școli sau la iluminatul public.”, a mai spus edilul din Coșești.
Nici din punct de vedere agricol situația nu se prezintă bine: pentru culturile de câmp nu s-au putut face lucrările de sezon, pământul îmbibat de apă nepermițând intrarea utilajelor, iar pomicultura este la pământ. În plus, din lipsa hranei, și la Coșești s-au semnalat, conform declarațiilor primarului, apariția nedorită a urșilor în gospodăriile oamenilor. Din fericire, până în prezent, nu s-au înregistrat probleme majore.