valea iasului 1Ziua comunei Valea Iașului a fost sărbătorită anul acesta chiar în satul omonim, odată cu împlinirea a 496 de ani de la prima atestare a așezării. Evenimentul a avut loc în incinta Căminului Cultural, unde localnicii și invitații au participat la momente oficiale, de premiere, dar și la un spectacol susținut de elevii școlilor din comună și de ansamblul Mândrulița.
În cuvântul de deschidere, primarul Nicolae Barbu a făcut o trecere în revistă a realizărilor din ultimii ani și o proiecție a viitorului, din punct de vedere al investițiilor preconizate a se realiza la Valea Iașului.

”Pe zi ce trece, viața noastră, a celor din localitate, devine tot mai bună. În sprijinul afirmațiilor mele amintesc ca în recent încheiata perioadă am inaugurat două grădinițe cu program prelungit, dispensarul medical funcționează într-o clădire nouă, în care am înființat și o farmacie. Avem iluminat public de 15 ani, televiziune prin cablu, transport în comun. Cu data de 1 iulie, am semnat contractul pentru predarea sistemelor de apă și canalizare unei firme specializate. Referitor la aceste utilități: avem din 2013 apă în toată comun, iar canalizare în proporție de 95%. Din punct de vedere al asistenței sociale, cred că suntem printre comunele din top la nivel de țară. Acordăm sprijin financiar pentru medicamente și intervenții chirurgicale, oferim 1000 de lei la întemeierea unei familii și aceeași sumă la nașterea unui copil, premiem elevii merituoși. Pe de altă parte, amintesc că nu am perceput taxe pentru paza localității, pe care o achităm tot de la buget. În continuare, pentru acest an, în funcție de finanțări, ne-am propus: mărirea capacității stației de epurare de la Ungureni pentru sistemul din satele Bărbălătești și Borovinești, valea iasului 3reactualizarea PUG-ului, cadastrarea localității cu fonduri UE, înființarea de locuri de joacă pe lângă grădinițe, construirea de 7 monumente ale eroilor în toate satele, construirea de poduri acolo unde este nevoie,  construirea unui dispensar uman multifuncțional, asfaltarea a 16 km de drumuri. De anul acesta vom relua activitatea echipei de fotbal în campionatul județean și reluarea activității normale a formației Mândrulița, cu un nou coregraf. ”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
În prezența unor importante personalități ale vieții administrative și politice din Argeș, cum ar fi senatorul Dan Bica, președintele PNL Adrian Miuțescu, consilieri județeni și primari ai localităților argeșene, edilul șef a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, pe cele care au sărbătorit nunta de argint, persoanele care au împlinit 80 și 90 de ani, și o ”centenară”: Ciolac Ioana.