Tipărire

ratestiPrimarul Cornel Petrică a semnat la mijlocul lunii mai contractul de finanțare pentru proiectul de amenajare a unui teren multifuncțional de sport în comuna Rătești. Investiția este finanțată din fonduri europene, prin AFIR, și urmează să demareze în vară, după parcurgerea tuturor etapelor de achiziție publică a lucrărilor.
”Proiectul prevede realizarea unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, dotat cu vestiare, grupuri sanitare și nocturnă, precum și împrejmuirea acestuia. Finanțarea din fonduri europene este de 68.000 de euro, sumă la care se va adăuga și contribuția locală pentru realizarea obiectivului. În perioada imediat următoare va fi organizată licitația pentru execuția lucrărilor și sper ca în scurt timp acestea să demareze efectiv”, declară primarul Cornel Petrică.

Licitații pentru două proiecte
Cu sprijinul Consiliului Județean, administrația locală din Rătești va începe anul acesta construcția unui dispensar uman în satul Furduiești. Potrivit autorităților, în scurt timp va fi organizată licitația pentru acest obiectiv, la fel cum se va întâmpla și în cazul proiectului de amenajare a grupurilor sanitare în interior la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești.
Pe de altă parte, conducerea administrativă a comunei Rătești are pregătite proiecte ce vizează introducerea rețelei de canalizare în localitate și asfaltarea mai multor drumuri locale. Conform primarului Cornel Petrică, aceste proiecte urmează să fie depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale în vederea atragerii finanțărilor necesare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, recent lansat de Guvern.

Reparații asfaltice pe DJ 508 Furduiești-Teiu-Buta
ratestiRegia Județeană de Drumuri Argeș a demarat execuția lucrărilor de reparații asfaltice cu decapare prin frezare pe DJ 508 Furduiești-Teiu-Buta (de la km 0+000 la km 12+300). Pe acest drum județean se vor executa reparații capitale, urmând a fi turnat covor asfaltic pe o lungime de 4,817 km (de la km 12+300 la km 17+200), în cadrul proiectului "Modernizare DJ 508 Teiu-Buta (L=4,817 km)".